Optzeci de locatari ai unui bloc din municipiul Drobeta Turnu-Severin, dintre care zece minori, au fost evacuaţi, duminică dimineaţă, după ce la subsolul blocului a izbucnit un incendiu. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Primele date arată că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la bateria unui motoscuter aflat într-o boxă de la subsolul clădirii.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Drobeta" la Judeţului Mehedinţi au fost alertate de către unul dintre locatarii imobilului la ora 5.08.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, dar şi un echipaj de căutare victime.

"Au fost evacuate 80 de persoane, dintre care zece minori. În timpul intervenţiei, niciuna dintre acestea nu a necesitat îngrijiri medicale. Din primele verificări, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la bateria-acumulator a unui motoscuter, aflat într-una din boxele de la subsolul imobilului", a declarat plt. Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU "Drobeta". 

După intervenţia pompierilor, care a durat aproximativ o oră, toţi locatarii imobiliului au revenit în locuinţele lor.