Un pilot israelian a murit după ce s-a catapultat dintr-un avion de vânătoare F-16, care apoi s-a prăbuşit în sudul Israelului, anunţă Forţele Aeriene israeliene fără a oferi detalii despre incidentul produs în contextul raidurilor efectuate în Fâşia Gaza.

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază în sudul Israelului, dar a fost anunţat abia în cursul serii. Un avion de vânătoare de tip F-16 aparţinând Forţelor Aeriene israeliene a luat foc cu puţin timp înainte de a ateriza la Baza militară Rimon, situată în Deşertul Negev, în sudul Israelului, informează site-ul israelian YnetNews.com.

Pilotul şi navigatorul s-au catapultat din avion. Pilotul a murit, a comunicat armata israeliană, precizând că navigatorul este rănit.

Amir Eshel, comandantul Forţelor Aeriene israeliene, a ordonat declanşarea rapidă a unei investigaţii privind circumstanţele incidentului.

Nu este clar dacă avionul de tip F-16 participase la raidurile aeriene efectuate miercuri de aviaţia militară israeliană asupra unor poziţii militare Hamas din teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Mai multe persoane au fost rănite în bombardamentele israeliene efectuate ca reacţie la un atac palestinian cu rachetă care a vizat orăşelul israelian Sderot, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza.

Mediafax