Treizeci de persoane - 29 cetăţeni afgani şi un pakistanez - au fost prinse de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, acestea fiind duse la sediul Poliţiei pentru cercetări.

Echipajul Poliţiei de Frontieră de pe autospeciala cu termoviziune de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, din judeţul Timiş, a observat mai multe persoane care treceau frontiera din Serbia în România.

Poliţiştii de frontieră au descoperit 30 de persoane de origine asiatică, ascunse în culturile agricole din apropierea frontierei, acestea fiind transportate la sediul Poliţiei pentru cercetări.

În urma primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre 29 de cetăţeni afgani şi un pakistanez, toţi bărbaţi, care nu aveau documente de identitate. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 30 de persoane urmând să fie predate unei echipe operative de la Serviciul Pentru Imigrări Timiş.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt