Probabil cel mai prost candidat la preşedinţia României, Mirel Amariţei –personaj implicat la un moment dat şi în presa ploieşteană – are un rival în SUA.

Ce este Alep? Nu este o întrebare dintr-un chestionar la ora de geografie. Este întrebarea la care nu a ştiut să răspundă un candidat la preşedinţia Statelor Unite.

Gary Johnson este guvernator al statului New Mexico şi a fost nominalizat de un partid mic pentru fotoliul de la Casa Albă:

- Ce aţi face, dacă aţi fi ales, în privinţa Alepului?

- În ce privinţă?

- În privinţa Alepului.

- Păi, ce este Alep?

- Glumiţi...

- Nu!

- Alep este în Siria. Este epicentrul crizei refugiaţilor...

- A, da, am înţeles. În ceea ce priveşte Siria, cred că este un haos. Cred că singurul mod în care putem să gestionăm situaţia din Siria este să ne unim forţele cu Rusia pentru un deznodământ diplomatic. Dar când noi ne-am poziţionat alături de opoziţie, de Armata de Eliberare a Siriei, care are legături cu islamiştii, ba i-am mai sprijinit şi pe kurzi... pur şi simplu este un haos.

Cam aşa a răspuns şi Amariţei unor întrebări elementare pentru un candidat la preşedinţie în cea mai importantă emisiune electorală la TVR, sfârşind prin a fi luat peste picior de moderatori.