Incidentul s-a întâmplat în apropierea localităţii Blândeşti, din judeţul Botoşani. Un bărbat a sunat la 112 după ce i-a găsit pe copii aproape inconştienţi pe un câmp, scrie News.ro.

„Este vorba despre doi copii de 7 şi 9 ani găsiţi pe câmp inconştienţi de către un cetăţean. Copiii au început să îşi revină când au fost descoperiţi, dar nu vorbeau. Când am ajuns noi erau conştienţi, dar nu puteau comunica cu salvatorii. Au fost preluaţi de către cele două echipaje care au intervenit şi au fost duşi la spital. Se presupune că au consumat băuturi alcoolice pentru că aveau halenă alcoolică”, a declarat pentru Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. 

Poliţia face cercetări în acest caz. Potrivit purtătorului ce cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Daniela Gheorghiescu, au fost sesizate atât Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, cât şi serviciul social al Primăriei. 

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că cei doi fraţi, un băiat în vârstă de 7 ani şi o fată de 9 ani, au mâncat împreună cu părinţii acasă, apoi au mers într-o anexă a locuinţei de unde au luat o sticlă cu vin. Copiii au mers apoi pe un câmp din apropierea localităţii unde au băut din alcoolul luat de acasă.

Digi 24