Serviciul de noapte al metroului din Londra va fi inaugurat vineri pe două linii ale reţelei, a informat joi site-ul companiei Transport for London (Tfl), care gestionează transportul public în capitală, relatează EFE.

Funcţionarea timp de 24 de ore a trenurilor de metrou în oraş era prevăzută iniţial pentru anul trecut, dar lipsa unui acord privind condiţiile salariale şi de muncă pentru angajaţi a condus la convocarea mai multor greve de personal.

Primele servicii de noapte vor opera în weekend pe liniile Central şi Victoria, ambele foarte aglomerate, iar la toamnă, după ce se va completa pregătirea conductorilor, se vor extinde la liniile Jubilee, Northern şi Piccadilly.

Acest serviciu are în vedere, printre altele, "economia de noapte", persoanele care lucrează la hoteluri, în ture, infirmiere, după cum a declarat Mark Wild, responsabil al London Underground (LU, care gestionează reţeaua metroului londonez).

Vor fi circa 100.000 de utilizatori ai metroului în fiecare vineri şi sâmbătă noapte, dat fiind faptul că există "în mod clar" o cerere în acest sens, a declarat Mark Wild pentru presa locală.