Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care călătoresc în Franţa că starea de urgenţă a fost prelungită în această ţară până pe data de 26 iulie, starea de urgenţă fiind instituită imediat după atacurile teroriste din 13 noiembrie 2015.

”Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative”, informează MAE.

Pe 13 noiembrie 2015, la Paris, au avut loc o serie de atacuri teroriste în care şi-au pierdut viaţa 130 de persoane. Majoritatea au murit în cursul atacului de la Teatrul Bataclan, în timpul unui concert al formaţiei Eagles of Death Metal.