Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost scoasă vineri seara cu cătuşele la mâini din sediul Parchetului General şi a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei.

Ea a fost reţinută reţinută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, fiind acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de poliţişti.

După câteva ore de audieri, procurorii au decis să o reţină pe Flori Dinu, urmând ca ea să fie dusă sâmbătă în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii susţin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 — 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

AGERPRES