Astăzi, vremea va fi neobişnuit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 20 şi 30 de grade. Norii se vor înmulţi în a doua parte a zilei în zonele montane, dar numai pe spaţii mici vor fi averse cu tunete şi fulgere. Vântul îşi va face simţită prezenţa la munte, dar şi în Câmpia de Vest.

Şi în Capitală weekendul se încheie cu soare generos şi temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. După orele amiezii mercurul din termometre va indica până la 29 de grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat.

În prima jumătate a săptămânii care urmează vremea va fi schimbătoare, cu intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, luni mai ales în jumătatea de nord a ţării, marţi prin centru, sud şi est, iar miercuri în regiunile nordice, estice şi centrale. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi nu este exclus să cadă grindină. În privinţa temperaturilor, la început de săptămână va fi foarte cald, cu maxime de până la 32 de grade, apoi se va răci accentuat, iar temperaturi de peste 20 de grade vor mai fi doar prin sud.

Digi 24