Autorităţile turce au arestat patru presupuşi membri ai grupării teroriste Stat Islamic în apropiere de graniţa siriană, în provincia Gaziantep din sud-estul ţării, au anunţat, luni, autorităţile, care precizează că cei patru plănuiau un atentat sinucigaş, relatează Reuters.

Doi dintre cei arestaţi intenţionau să devină kamikaze, iar ceilalţi doi erau complici.

Provincia Gaziantep, unde au fost arestaţi cei patru presupuşi membri ai Stat Islamic, se află chiar la graniţa cu oraşul sirian Jarablus, controlat de gruparea teroristă.

De la începutul anului, Turcia a fost afectată recent de patru atentate majore, soldate cu peste 80 de morţi. Cel mai recent dintre ele a avut loc la 19 martie, la Istanbul, şi s-a soldat cu moartea a trei turişti israelieni şi a unui iranian.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite, se luptă cu gruparea teroristă Stat Islamic în Siria şi Irak.

Însă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere, din anii ’90 încoace.