Statele Unite au revendicat luni bombardamentul din Siria care l-a vizat pe Abu Firas al-Suri, purtătorul de cuvânt al Frontului Al Nusra - ramura siriană a organizaţiei Al Qaida -, precum şi numeroşi alţi jihadişti, scrie AFP.

Armata americană a desfăşurat duminică un bombardament în nord-vestul ţării, omorând mai mulţi luptători, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

"Estimăm că înaltul responsabil al (organizaţiei) Al Qaida, Abu Firas al-Suri, era prezent la o reuniune şi lucrăm pentru a confirma moartea sa", a spus purtătorul de cuvânt.

El "a acţionat împreună cu Osama ben Laden şi alţi membri fondatori ai Al-Qaida pentru a antrena terorişti şi a efectua atentate în lume", a continuat Peter Cook.

Individul, Radwan Nammous pe numele său adevărat, a fost ucis, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului, care a menţionat însă că autorul bombardamentului a fost regimul de la Damasc.

La sfârşitul lunii februarie, în Siria a intrat în vigoare un armistiţiu, sub egida Rusiei şi a Statelor Unite, însă organizaţiile jihadiste ca Statul Islamic şi Frontul Al Nusra nu sunt avute în vedere în acordul de încetare a focului.

AGERPRES