Poliţiştii de investigaţii criminale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au depistat, în ultima săptămână, 162 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau sentinţe emise de instanţele de judecată. În ultima săptămână, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au găsit 91 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 59 de minori.

De asemenea, poliţiştii au depistat 71 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre care 58 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 aveau mandate de arestare preventivă, pe numele a 6 persoane erau emise mandate europene de arestare, iar pe numele unei persoane exista o sentinţă de internare într-o unitate spitalicească.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti au depistat, la data de 29 septembrie a.c., pe Aeroportul Otopeni, un bărbat, de 55 de ani, din Bucureşti, care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea de 6 ani pentru comiterea infracţiunii de trafic de stupefiante. Acesta a fost încarcerat într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă al D.G.P.M.B..
La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Giurgiu au depistat un bărbat, de 28 de ani, din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu. Acesta se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.
Un bărbat, de 32 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, jud. Bihor, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani şi 2 luni pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bihor.