Riscul de producere a avalanşelor a crescut în ultimele 24 de ore, de la gradul unu la gradul doi, în Munţii Făgăraş (versantul nordic) şi Munţii Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, potrivit buletinului nivometeorologic al Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, scrie Agerpres.

La peste 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş este prognozat pentru marţi şi miercuri un risc de gradul doi de producere de avalanşe, ceea ce înseamnă moderat.

"Zăpada nou depusă este uşoară, de tip pulver, fără aderenţă cu stratul mai vechi stabilizat şi îngheţat în partea superioară, peste care poate aluneca cu cu uşurinţă. În zonele unde s-au format depozite însemnate, există riscul declanşării avalanşelor de zăpadă proaspătă, atât spontan, cât şi la suprasarcini", se arată în buletinul nivometeorologic emis marţi.

La altitudine de sub 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş riscul de producere de avalanşe este de gradul unu, ceea ce înseamnă redus.

Stratul de zăpadă măsoară marţi dimineaţa 1,02 metri la Vârful Omu, 74 de centimetri la Bâlea Lac, 35 de centimetri la Sinaia, 12 centimetri la Fundata şi 9 centimetri la Predeal.