Cinci persoane, printre care şi un cetăţean american, au murit în oraşul israelian Tel-Aviv şi în Cisiordania în confruntări între israelieni şi palestinieni, informează site-ul agenţiei AFP.

Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite, joi, în Cisiordania în apropiere de un bloc al coloniilor israeliene din Gush Etsyon. Un palestinian aflat la bordul unei maşini a deschis focul asupra unui grup de civil la o intersecţie în care au mai avut loc atacuri contra israelienilor, a indicat armata israeliană.

Forţele de securitate prezente în zonă au deschis focul asupra atacatorului.

Unul dintre cei decedaţi era cetăţean israelian, care locuia în apropiere de locul în care s-a produs atacul şi un altul, cetăţean american, a anunţat poliţia israeliană care nu i-a revelat identitatea.

Cea de-a treia victimă este un palestinian, în vârstă de 26 de ani, care locuia în Cisiordania, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii care acuză armata israeliană de moartea acestuia.

Tot joi, după-amiază, un palestinian a omorât doi israelieni şi a rănit un al treilea în apropiere de Tel-Aviv, prima agresiune petrecută în Tel-Aviv în decurs de o lună şi jumătate.

Agresorul în vârstă de 36 de ani şi originar din Cisiordania a înjunghiat două persoane aflate la cel de-al doilea etaj al unei clădiri, apoi a coborât un etaj, unde a mai înjunghiat o altă persoană, a indicat poliţia şi forţele de securitate internă.

Un israelian de 32 de ani şi un altul de 51 de ani au murit în urma atacului. Autorul atacului este Raed Khalil Mahmoud, tată a cinci copii, fără antecendente criminale.

De la 1 octombrie, în confruntările dintre palestinieni şi israelieni au murit peste 100 de persoane (86 de palestinieni şi 15 israelieni).

În ultimele zile, după atentatele teroriste din Paris, confruntările dintre cele două comunităţi religioase s-au diminuat.

"Cei care condamnă atacurile din Franţa trebuie să condamne şi atacurile din Israel. Este vorba despre aceleaşi acte teroriste, cei care nu le recunosc sunt obi şi ipocriţi", a scris premierul israelian Benjamin Netanyahu pe pagina sa de Facebook.

Mediafax