Simona Halep s-a retras de la turneul China Open de la Beijing, ea abandonând meciul cu Lara Arrabuarrena din primul tur, la scorul de 5-4 pentru sportiva spaniolă, după 50 de minute, informează site-ul oficial al competiţiei din categoria Premier Mandatory.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, duminică, după ce a abandonat meciul din primul tur de la Beijing, că accidentarea nu este gravă, dar nu a vrut să forţeze, informează site-ul wtatennis.com.

"Am dureri la tendonul lui Ahile. E mai rău decât am crezut iniţial. M-am gândit că sunt bine şi că pot juca, dar nu a fost aşa. Nu vreau să forţez şi să sufăr o accidentare mai gravă. Aşa sper să mă recuperez repede şi să fiu sănătoasă la următorul turneu. Am simţit dureri uşoare la Guangzhou, puţin mai mari la Wuhan, iar aici a fost cel mai rău. Am nevoie de câteva zile de pauză. Toţi jucătorii au accidentări uşoare în cursul unui an, deoarece jucăm multe meciuri. Sper să pot juca la Turneul Campioanelor, acesta a fost obiectivul meu din acest an", a spus Halep.

Românca era cap de serie numărul 1 la China Open, iar săptămâna trecută, după turneul de la Wuhan, acuzase probleme la tendonul lui Ahile. Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi rusoaica Maria Şarapova, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului, nu participă la această competiţie.