Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, şi fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost reţinuţi joi după-amiază de DNA Ploieşti în dosarul privind Apa Nova, au declarat surse judiciare.

În sediul DNA Ploieşti se mai află şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu, el urmând să fie audiat în aceeaşi cauză.

Procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova Bucureşti, de la Primăria sectorului 1 şi de la Primăria Generală a Capitalei, efectuând totodată cinci percheziţii la domicilii şi sedii ale unor societăţi comerciale, într-un dosar care vizează infracţiunile de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, fapte comise în perioada 2008 — 2015.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat că ar fi făcut trafic de influenţă în favoarea societăţii Apa Nova Bucureşti prin intermediul lui Vlad Moisescu şi Costin Berevoianu, ambii având relaţii importante în administraţia publică locală, potrivit unor surse judiciare.

Timp de mai mulţi ani, Ovidiu Semenescu, în calitate de reprezentant neoficial în România al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relaţia cu Vlad Moisescu şi de influenţa pe care acesta o avea la nivelul Primăriei sectorului 1, pentru obţinerea unor contracte cu instituţii publice. În schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanţă pentru o firmă pe care o controla, fără a presta în realitate niciun serviciu în baza acelor contracte.

Semenescu ar fi procedat în acelaşi mod şi cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Conform aceloraşi surse, Semenescu ar fi primit sume mari de bani în schimbul intervenţiilor în favoarea firmelor controlate de grupul respectiv, deşi nu a fost niciodată angajat oficial în nicio funcţie din cadrul acestor societăţi.