Procurorii DIICOT au reţinut 13 persoane în dosarul reţetelor fictive, în care sunt implicaţi medici, farmacişti, funcţionari de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, precum şi un lanţ de farmacii din Brăila care aparţine familiei interlopului Titi Sgîrcitu.

Potrivit DIICOT, în acest dosar au fost reţinuţi medicii Eugenia Muja, Mihaela Irina Mătărângă, Elena Dumea, Cosmin Boldeanu, Paul Creţu şi Vasile Sorica.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi Liliana Sgîrcitu (soţia interlopului Titu Sgîrcitu), Mirela Boboc, Gela Gavrilă, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Iolanda Ionica Serghiev şi Cosetti Niculescu.

Aceştia vor fi duşi în instanţă marţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Titi Sgîrcitu se află încarcerat în Penitenciarul Focşani, unde are de executat o pedeapsă de 4 ani şi 9 luni închisoare, pentru infracţiuni de violenţă.

Pe 18 septembrie 2015, Judecătoria Focşani a decis ca acesta să fie eliberat condiţionat, însă decizia nu este definitivă.

Potrivit presei locale, Titi Sgîrcitu este liderul unui clan din Brăila, fiind cercetat în mai multe dosare penale, el fiind acuzat, printre altele, că a bătut în anul 2007 un cameraman de la postul Pro Tv.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat, luni, 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea la farmacişti şi medici acuzaţi că ar fi decontat în mod fraudulos sume mari de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Ancheta vizează o grupare infracţională, care activează pe raza municipiului Brăila, ai cărei membri au săvârşit infracţiunile de înşelăciune, evaziune fiscală, spălarea banilor, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu (toate în formă continuată), precum şi de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, camătă, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi de mită şi şantaj.

AGERPRES