Trei militari români care acţionează în cadrul misiunii 'Resolute Support' din Afganistan au fost răniţi uşor duminică, în jurul orei 10,00, în urma exploziei unei maşini-capcană, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN)

Militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii Transilvani" şi sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflaţi la cea de-a doua misiune în Afganistan, şi caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operaţii.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a răniţilor", se mai arată în comunicatul citat.