Aproximativ 300 de imigranţi au evadat vineri dimineaţa dintr-un centru de primire ungar, în localitatea Roszke, situat în apropiere de frontiera cu Serbia, a anunţat poliţia, citată de AFP.

Potrivit estimărilor, 300 de imigranţi ilegali au trecut de bariera centrului de primire a imigranţilor de la Roszke la 11:30 (09:30 GMT), în două valuri, şi au alergat spre autostrada M5', aflată în apropiere, a anunţat poliţia ungară într-un comunicat, subliniind că "au fost luate măsuri pentru arestarea acestora".

Potrivit poliţiei ungare, în centrul de imigranţi din Roszke se mai află circa 2.300 de imigranţi, care ameninţă să evadeze dacă revendicările lor nu sunt îndeplinite în termen de două ore.

În urma acestui incident, Ungaria a închis provizoriu şi parţial postul de frontieră rutier de la Roszke. "Pentru a evita accidentele, poliţia a închis provizoriu postul de frontieră rutier de la Roszke pe sensul de intrare", a anunţat poliţia într-un comunicat, subliniind că a fost pus la dispoziţie un traseu alternativ.