Un număr de 47 de persoane de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov, pădurari, vânători de munte şi poliţişti au reluat vineri căutările pilotului planorului dispărut la începutul lunii august.

"Căutările au loc în zona localităţii Teliu, în locul numit "La Trifangă", de la intersecţia DN10 Braşov-Buzău cu un drum forestier spre judeţul Covasna. Căutările vor avea loc în cursul zilei de vineri ţinând cont că din această zonă, în data de şapte august când a au început căutările, au venit primele indicii cu privire la dispariţia pilotului şi a planorului, dar şi în urma analizelor efectuate", a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cpt.Ciprian Sfreja.

Căutările pilotului şi planorului nu au încetat în judeţul Braşov din momentul dispariţiei. Zilnic, echipe formate din salvamontişti, jandarmi montani, pădurari, voluntari, persoane care sunt bine pregătite efectuează căutări pe trasee montane greu accesibile.

Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în ziua de 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România. Pilotul şi planorul au fost căutaţi în mai multe judeţe Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Argeş, Buzău, fără nici un rezultat.