Peste 136 de kilograme de heroină au fost capturate de vameşii moldoveni, în noaptea de 8 spre 9 august, la punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi, informează miercuri mass-media de la Chişinău.

Este cea mai mare cantitate de heroină depistată la frontiera Republicii Moldova, valoarea acesteia pe piaţa neagră fiind de aproximativ 20 de milioane de euro, a declarat şeful departamentului de aplicare a legii din cadrul Serviciului Vamal, Iurie Ceban.

Cantitatea de heroină, repartizată în 253 de pachete, a fost depistată într-un camion frigorific care traversa Republica Moldova, venind din Ucraina şi îndreptându-se spre Bulgaria. Conform actelor de însoţire, camionul transporta teracotă. Drogurile proveneau din Turcia şi erau destinate pieţei din Europa, unde un gram de heroină este vândut cu 150 de euro.

Şoferul camionului a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, urmând ca procurorii să solicite miercuri arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Oamenii legii suspectează că este vorba despre o reţea internaţională specializată în trafic de droguri, fiind identificaţi mai mulţi membri din diferite ţări din Europa şi Asia.

Agerpres