O operaţiune majoră de salvare este în curs de desfăşurare în largul Libiei, unde o ambarcaţiune cu circa 700 de persoane la bord a naufragiat, informează miercuri DPA, Reuters şi AFP. În jur de 100 de imigranţi au fost salvaţi, dar mulţi sunt încă în apă. Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcaţiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineţii şi apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Ambarcaţiunea de salvare Dignity a asociaţiei Medici fără Frontiere (MSF) se află în zona naufragiului pentru a oferi asistenţă, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operaţiunea de salvare sunt implicate nave irlandeze şi italiene.

Este probabil cel mai mare incident în care este implicată o singură ambarcaţiune de la cel în care în jur de 800 de imigranţi s-au înecat în largul Lampedusa în aprilie.

Incidentul în cauză a declanşat un efort major al UE pentru intensificarea operaţiunilor de salvare din apropierea Libiei, notează DPA.