Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia că miercuri după-amiază este anunţată o grevă de avertisment a controlorilor de trafic aerian, recomandând contactarea în prealabil a agenţiilor de turism şi a companiilor aeriene pentru reconfirmarea orarului de zbor.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Elenă că Asociaţia Elenă a Controlorilor de Trafic Aerian a anunţat organizarea unei greve de avertisment de 4 ore, în ziua de 5 august 2015, în intervalul orar 14.00 - 18.00", potrivit unui comunicat MAE.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români contactarea, în prealabil, a agenţiilor de turism şi a companiilor aeriene pentru reconfirmarea orarului de zbor şi consultarea site-ului ministerului.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.