CFR a anunţat că, din cauza temperaturilor ridicate, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă, astăzi şi mâine, în anumite intervale de timp.

Această măsură se va aplica în aproape toată ţara: judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde au fost anunţate temperaturi de peste 38-39 de grade Celsius, Bucureşti şi alte 32 de judeţe, unde se vor înregistra temperaturi de 35-37 de grade Celsius, anunţă CFR.

„Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade Celsius”, se arată într-un comunicat al companiei.

În timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi marfă se va reduce cu 20-30 de kilometri faţă de viteza normală de circulaţie, în anumite perioade de timp.

CFR recomandă călătorilor ca, în zilele cu temperaturi ridicate, să ceară informaţii despre întârzierile trenurilor, în staţiile şi agenţiile CFR sau la numărul de telefon 021/9521.

Digi 24