Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu şi fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu au fost chemaţi, marţi, la DNA, pentru a fi audiaţi  în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de corupţie comise în legătură cu Omar Hayssam, informează Mediafax.
   
Foştii magistraţi, actual avocaţi, au ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.15.

Ciprian Nastasiu a refuzat să facă declaraţii, la ieşirea de la audieri, arătând că nu are nimic altceva de spus, în afară de ceea ce a scris în cartea publicată în 2009, "Prădarea României", care prezintă relaţia lui Omar Hayssam cu Traian Băsescu.

Nastasiu şi Dumitraşcu au fost chemaţi de procurori pentru a da explicaţii în dosarul în care medicul Mohamad Yassin a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru că ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam.
 
Fostul procuror şi fostul judecător au intrat în atenţia opiniei publice după ce Nastasiu a cerut instanţei, în 2006, eliberarea lui Omar Hayssam, motivând faptul că sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisă de Sofica Dumitraşcu,  care era judecător la acel moment, motiv pentru care Hayssam a fost pus în libertate, iar în scurt timp a fugit din ţară.
   
În acelaşi dosar, anchetatorii l-au audiat, luni, şi pe Ovidiu Ohanesian, care a afirmat că procurorii DNA au vrut să afle care sunt cercurile relaţionale ale doctorului Mohamad Yassin.