Stabilirea unor baze de apărare antirachetă în Polonia şi România poate afecta serios securitatea militară şi Moscova va evalua independent cum dezvoltarea capacităţii militare a NATO în Est afectează preocupările de securitate ale Rusiei, a declarat trimisul Moscovei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, relatează agenţia rusă Sputnik.

"La momentul potrivit nu am primit un răspuns la propunerile noastre de a dezvolta în comun definiţia termenului 'forţe de luptă semnificative'. În astfel de condiţii, vom decide independent cât de semnificativă va fi dezvoltarea capacităţii NATO din Est în ceea ce priveşte securitatea noastră naţională. Nu avem nicio îndoială că stabilirea de baze pentru apărarea antirachetă în Polonia şi România poate afecta serios securitatea militară şi nu este îndreptată spre crearea unei Europe stabile, paşnice şi unite", a spus el.

După reunificarea Crimeei cu Rusia în luna martie şi începerea unui conflict armat intern în sud-estul Ucrainei în aprilie anul trecut, NATO şi-a dezvoltat prezenţa militară în apropierea graniţelor Rusiei, inclusiv în ţările baltice, scrie Sputnik, care este noul serviciu în engleză al agenţiei ruse Ria Novosti.

AGERPRES