Stadionul de fotbal din Dortmund, cel mai mare din Germania, a fost evacuat şi temporar închis după descoperirea unei bombe de aviaţie neexplodate din cel de-al doilea război mondial.

Bomba a fost dezamorsată după câteva ore, astfel că derbiul local de mâine, de pe Westfalenstadion, dintre Borussia Dortmund şi Schalke 04, se va putea desfăşura în deplină siguranţă.

Bomba de 250 de kilograme a fost descoperită în timpul unor lucrări de renovare la tribuna de vest a stadionului. A fost imediat evacuată o zonă cu raza de 250 de metri în jurul proiectilului, care cuprindea întregul stadion, inclusiv aşa-numita "lume a fanilor". La acea oră, în incintă nu se aflau jucători sau spectatori.

Bomba, de provenienţă britanică, a fost dezamorsată şi transportată într-un poligon pentru a fi distrusă iar situaţia a revenit la normal. Oraşul Dortmund, un centru al zonei industriale Ruhr, a fost intens bombardat în al doilea război mondial şi se crede că pe teritoriul său ar mai putea exista bombe neexplodate. Stadionul echipei Borussia, construit după război, este cel mai mare din Germania, cu peste 80.000 de locuri.