Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs marţi în nord-estul Japoniei, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).Anterior, Agenţia niponă de meteorologie a anunţat producerea unui cutremur cu magnitudinea iniţială de 6,9.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 83 de kilometri nord-est de Myiako, în prefectura Iwate, la o adâncime mică, de doar zece kilometri.

Agenţia niponă de meteorologie a emis, la scurt timp după producerea cutremurului, o avertizare de tsunami, însă a anulat-o între timp. Autorităţile le-au recomandat persoanelor din zona de coastă să-şi părăsească locuinţele.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, a precizat însă că nu există niciun pericol de tsunami în urma cutremurului din nord-estul Japoniei. Nu au fost anunţate victime sau pagube materiale.

La rândul său, Tokyo Electric Power, care administrează centrala nucleară Fukushima Daiichi, afectată de un tsunami în 2011, a anunţat că nu a constatat nicio anomalie, potrivit CNN.