La 12 ore după intrarea în vigoare a armistiţiului dintre Ucraina şi separatiştii proruşi, nu s-au înregistrat încălcări grave ale acordului de încetare a focului. Kievul apreciază că este prea devreme să tragă concluzii şi monitorizează situaţia împreună cu militarii, a anunţat un oficial, relatează agenţia rusă Tass.

"Primele ore sunt foarte importante. De aceea, monitorizăm situaţia împreună cu militarii. Este prea devreme să tragem concluzii", a scris într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook Sviatoslav Ţegolko, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene.

Un purtător de cuvânt militar ucrainean, Vladimir Seleznev, a declarat de asemenea că, de la ora locală 3.00 (3.00, ora României), nu au mai fost raportate tiruri vizând forţele guvernamentale.

Totodată, unul dintre liderii "republicii populare" de la Doneţk (DPR), Igor Plotniţki, a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică faptul că nu au fost înregistrate încălcări ale armistiţiului.

Alt lider separatist, Eduard Basurin a declarat duminică dimineaţa, telefonic, pentru Tass, că situaţia din DPR era "liniştită", iar "armistiţiul este în general respectat".

Însă Basurin, reprezentantul "ministerului apărăriii" DPR, a precizat că au existat "unele încălcări" ale armistiţiului în zona oraşului Debalţeve.

MEDIAFAX

Foto> wall-street.ro