Un incendiu puternic a izbucnit joi seara la centrala nucleară din localitatea Iujnoukrainsk, regiunea Nikolaev (sudul Ucrainei), a anunţat serviciul de presă al Direcţiei principale de pe lângă Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina pentru regiunea Nikolaev, potrivit agenţiei de presă ucrainene Liga.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 22:00 la instalaţia de răcire situată în interiorul transformatorului. Circa 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, şi mai multe autospeciale, au fost mobilizate la stingerea focului. Potrivit agenţiilor de presă ucrainenene, incendiul a putut fi stins peste o oră şi jumătate. Oficiali ai centralei din Iujnoukrainsk susţin că în urma incendiului nu s-au produs scurgeri de substanţe radioactive.

Conform rezultatelor verificărilor efectuate în interiorul centralei şi în afara ei, parametrii de radioactivitate nu depăşesc nivelul normal, afirmă aceştia. La faţa locului s-a deplasat o comisie de anchetă, care urmează să stabilească ansamblul cauzelor care au condus la izbucnirea incendiului.