Poliţia ungară l-a arestat pe şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului pe autostrada M5, la 25 de kilometri sud-est de Budapesta, în care au murit trei cetăţeni români, a anunţat poliţia pe site-ul său de Internet, relatează MTI.

Un camion de 42 de tone cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care se îndrepta spre Budapesta, a intrat vineri dimineaţa în vehiculele oprite în coloană într-un ambuteiaj pe autostradă, fără urme de frânare. Coliziunea a implicat trei microbuze şi şase autoturisme, a declarat Ministerul ungar de Interne.

Treisprezece persoane au fost grav rănite, iar 14 au suferit răni uşoare, printre acestea numărându-se şi şoferul bulgar. Toţi răniţii, inclusiv din România, Bulgaria, Serbia şi Turcia au fost trataţi în trei spitale din Budapesta şi două din provincie.

Aeronava Spartan care a transportat 11 persoane rănite în urma accidentului rutier produs în Ungaria a aterizat, sâmbătă, la ora 00,15, la Flotila 90 Transport Aerian, au precizat pentru AGERPRES reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Avionul militar a fost echipat corespunzător de către SMURD pentru ca medicii să poată acorda îngrijiri de specialitate. La Budapesta au mers patru medici din cadrul SMURD Bucureşti şi şapte asistenţi, coordonaţi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Alţi 7 răniţi grav, care nu pot fi transportaţi, au rămas temporar în Ungaria.