Echipele de salvare britanice sunt în alertă maximă după ce două nave de mari dimensiuni au eşuat în apele teritoriale ale ţării. Una dintre ele, un cargo care transporta ciment, s-a scufundat în Marea Nordului, cu 8 marinari la bord. Despre soarta celor opt, deocamdată, nu se ştie nimic.
Celălalt vas, care transporta maşini, s-a răsturnat în apropierea unei insule, după ce a lovit un banc de nisip.

O vastă operaţiune a fost lansată în largul coastelor scoţiene, după ce paza de coastă a fost informată că un vas s-a scufundat, în Marea Nordului. Cu o lungime de 83 de metri, nava-cargou era încărcată cu ciment şi avea un echipaj format din opt oameni: 7 polonezi şi un filipinez. Tragedia de pe cargoul Cemfjord a fost semnalată de pasagerii unui feribot, care a trecut prin zonă.

În iulie, nava Cemfjord fusese implicată într-un alt incident, când a eşuat pe ţărmul Danemarcei. Atunci, căpitanul rus al navei a fost arestat, pentru că era băut. Şi în 2006, nava a plutit în derivă, ore în şir, pe mare, în urma unei defecţiuni la motor.

La doar câteva ore după scufundarea vasului Cemfjord, o a doua navă a eşuat în apele britanice. Un cargou de 52 de mii de tone a lovit un banc de nisip, aproape de Insula Wight. Nava gigantică, de 180 de metri lungime, s-a răsturnat în urma impactului. Paza de coastă a reuşit, după ore de eforturi, să-i salveze pe cei 25 de membri ai echipajului. Nava, care transporta maşini, avea ca destinaţie un port din Germania.