Atacul cibernetic orchestrat de Coreea de Nord împotriva companiei Sony Pictures a devenit o problemă naţională în SUA. Preşedintele Barack Obama a ordonat sancţionarea Coreei de Nord. Între timp, filmul The Interwiev, o comedie despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean, a avut încasări spectaculoase, poate şi datorită  mediatizării intense a cazului şi implicării autorităţilor americane.

Secretarul de presă al Casei Albe a exprimat următorul punct de vedere legat de sancţiunile impuse de preşedintele SUA, Barack Obama, Coreei de Nord:

"Astăzi, preşedintele a emis un ordin executiv prin care autorizează sancţiuni suplimentare contra Republicii Populare Democrate Coreene. Acest ordin executiv este un răspuns la acţiunile şi politicile provocatoare, destabilizatoare şi represive pe care Guvernul Coreei de Nord le desfăşoară, în special la atacul cibernetic distructiv şi coercitiv asupra Sony Pictures Entertainment.

Ordinul Executiv autorizează secretarul Trezoreriei să impună sancţiuni asupra persoanelor şi entităţilor asociate cu Guvernul Coreei de Nord. Noi luăm în serios atacul Coreei de Nord, care şi-a propus să creeze efecte financiare distructive asupra unei companii din SUA şi să ameninţe artiştii şi alte persoane, scopul final fiind restricţia dreptului la libera exprimare.

Aşa cum preşedintele a spus, răspunsul nostru la atacul Coreei de Nord împotriva Sony Pictures Entertainment va fi proporţional şi va avea loc la un moment şi într-un mod alese de noi. Acţiunile de astăzi sunt prima parte a răspunsului nostru".

Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marţi, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii faţă de atacul informatic.