Regimul termic va deveni normal pentru această perioadă din an, iar în unele regiuni se va situa sub mediile climatologice, în timp ce precipitaţiile mixte vor fi prezente pe arii extinse după data de 17 noiembrie, iar ninsorile din 25 noiembrie, mai ales în zona montană, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabile pentru intervalul 17-30 noiembrie 2014.
În Banat, în primele zile ale intervalului, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 13-14 grade. Începând din 20 noiembrie, însă, valorile termice vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an şi apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 6-9 grade, mai mici în ultimele zile ale lunii, spre 4 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, astfel că, la început, acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu o medie de 5-8 grade, apoi vor scădea continuu, urmând a se situa, în medie, între zero şi două grade Celsius, cu valori uşor negative spre sfârşitul lunii. Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, în perioada 17-21 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou spre sfârşitul intervalului de prognoză, când acestea vor fi mixte.
În Crişana, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 12-14 grade. Începând din 20 noiembrie, însă, valorile termice vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an, iar local chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5-9 grade, uşor mai mici spre sfârşitul lunii. Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, astfel că la început acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu o medie de 5-7 grade, apoi vor scădea continuu, urmând a se situa, în medie, între zero şi două grade, iar spre sfârşitul lunii în jurul a -2 grade Celsius. Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, în perioada 17-20 noiembrie, iar ulterior se estimează o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii slabe mixte abia după data de 25 noiembrie.
Pentru regiunea Transilvaniei, în primele zile ale intervalului se anunţă o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 10-12 grade. Însă, începând din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an şi apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4-7 grade, mai mici către sfârşitul lunii, spre două grade Celsius. Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, astfel că la început acestea se vor situa, în cea mai mare parte a regiunii, peste cele obişnuite, cu o medie de două şi 5 grade, apoi vor scădea continuu, urmând a se a se încadra între—2 şi două grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, către sfârşitul lunii. Pe arii extinse, vor fi ploi, în primele zile, moderate cantitativ în jurul datei de 19 noiembrie, iar în restul intervalului vor fi precipitaţii în general slabe, cu caracter local, care, după data de 20 noiembrie, vor fi mixte.
În Maramureş, în primele zile ale intervalului, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade, în medie. Începând din 20 noiembrie, valorile termice vor scădea treptat, urmând a se situa sub mediile climatologice ale perioadei, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5-8 grade, mai mici, spre două grade, la sfârşitul lunii. Aceeaşi evoluţie este estimată şi în privinţa regimului minimelor nocturne, care vor scădea de la valori, în medie, de 4-7 grade în primele nopţi, la un ecart de la-1 la 3 grade, după data de 21 noiembrie, cu temperaturi chiar şi mai mici spre sfârşitul lunii, când se vor situa, în medie, în jurul a-4 grade. În intervalul 17-21 noiembrie, vor fi precipitaţii pe spaţii extinse, cu caracter temporar, predominant sub forma de ploaie. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte, în general slabe, va creşte după data de 25 noiembrie.
În Moldova, în primele zile ale intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 6-9 grade şi minime de 3-6 grade. Începând din 20 noiembrie, însă, vremea se va răci treptat, temperaturile urmând a se situa sub mediile climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor diurne de zero şi 4 grade şi ale minimelor nocturne între -4 şi două grade. În prima săptămână probabilitatea pentru precipitaţii se menţine ridicată, acestea urmând a fi mai frecvente şi, izolat, în cantităţi mai însemnate în data de 19 noiembrie, când vor predomina ploile, dar şi în 20-21 noiembrie când sunt de aşteptat precipitaţii mixte.
În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi uşor peste cele caracteristice perioadei calendaristice, cu maxime de 11-14 grade şi minime de 7-9 grade, mediat pe regiune. Începând din 21 noiembrie, vremea se va răci, valorile termice urmând a se situa sub mediile climatologice, cu maxime diurne de 3-6 grade şi minime nocturne situate, în general, între zero şi două grade. În intervalul 17-21 noiembrie, probabilitatea pentru ploi va fi destul de ridicată, iar în data de 19 noiembrie acestea se vor semnala pe arii extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii, mixte şi, în general, slabe cantitativ, va creşte din nou începând cu 25 noiembrie.
În Muntenia, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme normală termic pentru această dată, chiar uşor mai caldă spre mijlocul săptămânii, astfel că temperaturile maxime vor fi, în medie, de 9-13 grade. Abaterea pozitivă faţa de mediile specifice perioadei va fi şi mai evidentă la valorile nocturne de la începutul intervalului, acestea urmând a se încadra între 5 şi 7 grade, mediat pe regiune. Începând din 21 noiembrie, regimul termic va scădea sub cel normal al perioadei, atingând, în medie, 4-8 grade la valorile diurne între-3 şi un grad la cele nocturne. În perioada 17-22 noiembrie, probabilitatea pentru ploi se menţine relativ ridicată, în special în data de 19 noiembrie, când acestea vor fi, în general, moderate cantitativ. Spre sfârşitul primei săptămâni şi după data de 25 noiembrie, precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte.
Pentru zona Olteniei, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme normală termic pentru data din calendar şi chiar uşor mai caldă spre mijlocul săptămânii, astfel că valorile maxime vor fi, în medie, de 9-13 grade. Din 21 noiembrie, temperaturile vor scădea, devenind mai mici decât cele normale în această perioadă din an, cu un ecart mediu de 4-8 grade la cele diurne şi între-2 şi două grade la minimele nocturne. În perioada 17-21 noiembrie, vor fi ploi pe arii extinse, în special în 18-19 noiembrie, când acestea vor fi în general moderate cantitativ. După data de 25 noiembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte.
La munte, regimul termic se va situa la începutul intervalului în general peste cel climatologic normal, cu valori diurne în medie de 4-7 grade şi minime de la zero la două grade. Din data de 20 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că pe timpul nopţilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie între -7 şi -4 grade Celsius, iar în cursul zilelor valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima săptămâna a intervalului de referinţă. La început vor fi mai ales ploi, iar la peste 1.700 metri precipitaţii mixte, dar în 20 şi 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitaţii, în general, slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou după data de 25 noiembrie.
Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menţionează ANM.
Vremea se răceşte în următoarele două săptămâni
17 noiembrie 2014
(39 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
UPDATE: Vasul care a emis semnal de ajutor transportă refugiaţi sirieni. Este înmatriculat sub pavilionul Moldovei
(30 decembrie 2014)
39 vizualizări
Un avion de vânătoare sirian s-a prăbuşit în oraşul Ariha: Zeci de morţi şi răniţi
(3 august 2015)
29 vizualizări
Leo de la Strehaia, ridicat de poliţişti în Arad pentru a fi audiat într-un dosar de înşelăciune
(5 martie 2018)
150 vizualizări
SBU a stabilit "locul exact" de unde a fost lansată racheta care a doborât cursa MH17
(21 iulie 2014)
50 vizualizări
Băsescu, despre posibilitatea de a fi intrat bani negri în campania sa: Nu este exclus!
(25 februarie 2015)
32 vizualizări
O persoană a murit, iar alte patru, între care doi copii, au fost rănite într-un accident rutier pe DN1, la Ciolpani. Traficul în zonă este blocat
(5 iulie 2017)
160 vizualizări
Avertizare cod galben de inundaţii în opt judeţe
(31 ianuarie 2015)
27 vizualizări
Atac armat asupra unei bănci din Rusia
(21 aprilie 2014)
34 vizualizări
Cel puţin 70 de oameni au fost ucişi în 24 de ore în lupte dintre armată şi teroriştii din Frontul al-Nusra, lângă Alep
(6 mai 2016)
32 vizualizări
Un tramvai a luat foc în zona AFI Cotroceni din Capitală. Traficul în zonă este blocat
(23 august 2017)
48 vizualizări
Vaticanul, pregătit pentru canonizarea a doi papi
(26 aprilie 2014)
42 vizualizări
FBI-ul nu a găsit nimic incriminant în noile e-mailuri ale lui Clinton şi nu recomandă urmărirea penală
(7 noiembrie 2016)
25 vizualizări
Jandarmii au salvat un cioban atacat de urs în Munţii Ciucaş
(11 iulie 2016)
386 vizualizări
Directoarea de la Apa Nova era aşteptată la DNA, dar a ajuns la spital
(5 octombrie 2015)
85 vizualizări
Cutremur puternic în apropiere de Fukushima
(12 iulie 2014)
34 vizualizări
Contestaţia DNA privind eliberarea condiţionată a lui Năstase, judecată pe 21 august
(6 august 2014)
53 vizualizări
Ucraina: Un prim batalion al Gărzii Naţionale a plecat pe „front“
(15 aprilie 2014)
38 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Descoperă anotimpul cu magie şi răsfăţ la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 4 noiembrie 2024
-
Timiş: Primarul comunei Tomnatic, un avocat şi alte 5 persoane, reţinuţi de procurorii Parchetului European pentru fraude cu fonduri europene
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump sau Kamala Harris?
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump a câstigat cel de al doilea mandat de presedinte al SUA
Publicat la data de 6 noiembrie 2024