Judecătorii au respins cererea de strămutare a faimosului dosar ICA depusă de fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, cercetat şi el în dosar. Este a doua cerere de acest fel respinsă de magistraţi.
 
Decizia este definitivă.
Sorin Pantiş şi-a argumentat cererea afirmând că, din cauza mediatizării cazului, există o presiune asupra judecătorilor.
 
„În subliminalul oricărui judecător, de la o curte de apel, de la orice curte de apel, unde au existat astfel de evenimente, există o presiune continuă”, a spus el.
 
În opinia fostului ministru, „datorită mass media, domnul Voiculescu este un star în acest proces, nu trebuie să tăgăduim”.
 
În acest dosar, Dan Voiculescu este acuzat că a înşelat statul cu 60 de milioane de euro în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.
 
Şi Dan Voiculescu a cerut strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, solicitarea fiind respinsă de ICCJ în 11 iulie. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a motivat cererea, în faţa instanţei, prin faptul că există suspiciunea că imparţialitatea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti ar putea să fie înfrântă de "presiunea mediatică fără precedent" care se face în acest caz.
 
Dosarul pivind privatizarea ICA are următorul termen la Curtea de Apel Bucureşti în 4 august.