La doi ani şi jumătate de la naufragiu, epava Costei Concordia a pornit în ultima ei călătorie. În cadrul unei operaţiuni de amploare, ce a costat 1,5 miliarde de euro, nava s-a urnit spre Genova, unde va fi dezmembrată.

Va ajunge la destinaţie duminică. 32 de oameni au murit în naufragiul pachebotului, la bordul căruia se aflau şi 56 de români.

Epava de aproape 115 mii de tone a navei Costa Concordia, naufragiată în ianuarie 2012 în largul insulei italiene Giglio, a pornit în ultima ei călătorie. De pe mal, mii de oameni au asistat la eveniment, printre ei şi rude ale celor 32 de victime ale naufragiului.

Remorcat de două nave şi escortat de alte 12 ambarcaţiuni, pachebotul Costa Concordia va parcurge aproape 280 de kilometri pe mare până în portul Genova, unde va fi dezmembrată. Locul naufragiului va fi inspectat iar de echipe de scafandri, care speră să găsească trupul ultimului pasager, un ospătar indian al cărui trup nu a fost găsit nici până în prezent.

Operaţiunea de aducere la ţărm a epavei a durat doi ani şi jumătate şi a costat 1,5 miliarde de euro. Încheierea operaţiunilor a fost sărbătorită din plin de echipa care a lucrat la proiect, într-un bar de pe faleză.