Saptesprezece judete din nordul, estul si centrul tarii sunt marti, pâna la ora 21.00, sub avertizare cod galben, în aceste zone fiind anuntate ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului si izolat caderi de grindina.

Avertizarea a intrat în vigoare la ora 09.00 si este valabila pâna la ora 21.00, în judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui si izolat în Vrancea, Buzau, Prahova, Dâmbovita si Arges.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, în nordul, nord-estul si local în centrul tarii vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului si izolat caderi de grindina.

În judetele avertizate cu cod galben, cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 40 de litri pe metru patrat.

Astfel de manifestari vor fi posibile si în partea de sud-est a teritoriului, dar pe arii mai restrânse, a precizat ANM.