Motorul unei rachete a fost scos la mal de valuri în zona Periboina – Săcele, fiind ridicat de pompierii constănţeni, care au precizat că nu prezintă niciun pericol. Obiectul va fi predat Ministerului Apărării Naţionale.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seară, echipajul pirotehnic din cadrul ISU a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele, informează News.ro.

 

“La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta (motorul rachetei)”, a anunţat ISU Dobrogea.

 

Sursa citată a menţionat că persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să sune la 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro