La numai o săptămână de la începerea şcolii, cazurile de viroze în rândul copiilor au crescut semnificativ. Medicii de familie cer Autorităţile să distribuie rapid vaccinul împotriva gripei.

 

Au început sa crească deja cazurile de viroze în rândul copiilor, la doar o săptămână de la revenirea elevilor în bănci.

 

În unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Marie Curie din Bucureşti au crescut deja cazurile de viroze în rândul copiilor, spun medicii.

 

Aceştia se aşteaptă însă ca aglomeraţia din spitale sa apară în următoarele săptămâni, odată cu scădere temperaturilor. Mai ales ca ne aşteptăm la diferenţe uriaşe te temperaturi dimineaţa fata de prânz.

 

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va debuta mai devreme vaccinarea antigripală, având în vedere ca va fi un sezon gripal mai agresiv.

 

Cu toate acestea, cele 1,5 milioane de seruri ajung în ţară la începutul lunii octombrie, însă medicii spun că, de obicei, în cabinete, serurile ajung cu o întârziere de o lună.

 

Asta înseamnă ca vaccinarea populaţiei la risc ar putea să înceapă în noiembrie, dacă medicii de familie nu vor avea prioritate.

 

 

 

Sursa: www.antena3.ro