Pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la o pensiune din oraşul Brezoi, satul Păscoaia, în urma căruia mai mulţi copii şi un însoţitor au fost transportaţi la spital, anunţă ISU Vâlcea, potrivit mediafax.

 

Incendiul a fost anunţat la ora 03:06. La sosirea echipajelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta în camera centralei termice, în care se aflau materiale combustibile, cu degarari mari de fum, spaţiile interioare fiind inundate complet cu fum.

 

În pensiune se aflau cazate 52 de persoane, din care 41 copii şi 10 însoţitori şi administratorul pensiunii.

 

Echipajele de intervenţie au salvat 20 de persoane care se aflau pe balcoanele de pe faţada principala a clădirii, acestea fiind în imposibilitatea evacuării din cauza fumului foarte dens acumulat pe casă scării.

 

Au fost transportati 14 copii şi un adult însoţitor la CPU Brezoi şi doi copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu afecţiuni generate de atac de panică. Pentru cinci copii au fost necesare inhalări de oxigen, în urmă intoxicării cu monoxid de carbon.

 

Au ars materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafaţă de 30 mp; Au fost degradate centrală termică şi instalaţia aferentă, instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocaria camerei centralei şi pereţii interiori ai clădirii.

 

Cauza probabilă este efectul termic al curentului electric.

 

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro