Potrivit DNA, cei care au fost puşi sub urmărire penală sunt:

 

  • Adrian Gheorghe Miuţescu, preşedinte al PNL Argeş şi deputat.
  • Cristian Mitrofan, vicepreşedinte PNL Argeş;
  • Gelu Tofan, preşedinte al PNL Piteşti şi viceprimar al municipiului Piteşti;
  • Ovidiu Chiru, comisar superior al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş.

 

Adrian Miuţescu  l-a susţinut pe Ludovic Orban la congresul PNL, fiind considerat un apropiat al acestuia. Concret, între aprilie – iulie 2021, Miuţescu este bănuit că a intervenit pentru ca Ovidiu Chiru (cel care l-a şi instigat pe Miuţescu) să fie numit, alături de o altă persoană, în funcţii de conducere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş. Aceasta, în condiţiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

 

În aceeaşi modalitate, Miuţescu este suspectat că a intervenit şi pentru numirea unei alte persoane la conducerea Protecţiei Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia, dar şi pentru mutarea sediului acestei instituţii de la Ploieşti la Piteşti.

 

Ulterior, între iulie-august 2021, Miuţescu Gheorghe Adrian este bănuit că şi-a mai folosit din nou funcţia pentru a interveni “pe lângă un înalt demnitar” pentru menţinerea şi numirea în funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli a unor persoane agreate de partid, aceste influenţe fiind exercitate şi la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

 

Procurorii au probe şi asupra faptului că Miuţescu a procedat în aceeaşi manieră, în februarie 2020 şi în vara anului 2021, pentru ca la Poşta Română să fie angajate anumite persoane.

 

De asemenea, viceprimarul Piteştiului, Gelu Tofan, alături de Cristian Mitrofan, şi-ar fi folosit şi ei influenţa ca la Inspectoratul Şcolar Argeş să fie menţinut un anumit inspector şcolar, iar la unele şcoli şi licee să fie numite persoane “agreate de partid”.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro