Cetăţenii din Braşov au primit un mesaj RO-ALERT care începea cu superbul şi originalul avertisment ”Ursul, băăă!”.

 

Între eroare umană, o posibilă noapte nedormită sau un angajat cam lipsit de profesionalism, simplitatea din România rămâne la ordinea zilei.

 

Locuitorii municipiului Braşov au primit, practic, un mesaj de avertizare privind prezenţa unui urs pe o stradă din oraş. Nimic ieşit din comun, cu excepţia interjecţiei şi a explicaţiilor din sfera zoologiei.

 

Neaoş, amuzant şi foarte rural, mesajul a condus la o anchetă pentru ca vinovatul de serviciu să ofere explicaţia.

 

RO-ALERT a făcut exces de zel: ”Ursul, băăă!” a dus la o Anchetă la ISU Braşov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului anunţă o ”anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere al mesajului”, notează Ştirile Pro Tv.

 

”Ursul băăă! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, este mesajul primit de braşoveni din partea autorităţilor.

 

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov, scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Brasov cu privire la prezenţa ursului pe strada Stejărisului.

 

Ceea ce s-a şi întâmplat. Fără prea multe formalităţi, dar mesajul a ajuns unde trebuia. Românul de rând a citit mesajul cu ”băă”, a înţeles apelativul ”băă” şi a evitat deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic.

 

A greşi e omeneşte: persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele ”ursul băăă”

”Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înteles conţinutul şi scopul preventiv al mesajului.”, a transmis, marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

 

Cum a fost transmis? De ce e atât de personalizat? A fost înţeles mai uşor cu ”băă”-ul de rigoare? Întrebări fără răspuns. Concluzia: românii au talent când sunt panicaţi. Că aşa au învăţat de la clasa politică.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro