Pensionarea la 70 de ani are mari şanse să devină realitate în România, în condiţiile în care ministrul Muncii – Raluca Turcan a declarat că se lucrează la un astfel de proiect. În urma declaraţiilor făcute, Raluca Turcan a precizat însă că alegerea le rămâne românilor. Este vorba despre un proiect care vizează angajaţii din sistemul de stat.
 

Creşte vârsta de pensionare în România? Ministrul Muncii – Raluca Turcan a declarat că se lucrează la un astfel de proiect. Un proiect care să vizeze fie pensie şi opţiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu. Acesta este anunţul făcut de către ministrul Muncii pentru români, conform site-ului 24.ro.
 
Practic, prin intermediul acestui proiect, angajaţii din sistemul de stat vor decide dacă îşi doresc să lucreze în continuare, iar în acest caz vor putea să aibă varianta pensionării la vârsta de 70 de ani. Important de menţionat este faptul că, în această situaţie, până la pensionare, ei vor încasa doar salariul.

În caz contrar, se pot pensiona la termen şi vor încasa doar pensia. Ideea este că nu vor mai beneficia simultan de salariu şi pensie,fiind nevoiţi să aleagă pentru una dintre cele două variante.