Comunicatul integral emis de Grupul de Comunicare Strategică:

 

”Precizări privind populaţia la risc, cuprinsă în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19

Informăm opinia publică asupra faptului că în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populaţia la risc, reprezentată de:

a) Adulţi cu vârsta peste 65 de ani;

b) Persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

În conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni:

– Diabet zaharat

– Obezitate

– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

– Afecţiuni cardiovasculare

– Afecţiuni renale

– Afecţiuni oncologice

– Afecţiuni pulmonare

– Afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

– Afecţiuni hepatice moderate/severe

– Afecţiuni autoimune

– Imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA”.

 

Autorităţile au anunţat la începutul lunii că a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare va începe după 15 ianuarie şi va cuprinde circa cinci milioane de persoane. Astăzi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că miercuri România va primi primele doze de vaccin Moderna, cel de-al doilea ser aprobat de Uniunea Europeană. Dozele sunt necesare, în contextul creşterii numărului de vaccinări.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro