A fost panică, marţi seară, în Buzău după ce un incendiu puternic a cuprins un depozit de fier vechi şi deşeuri reciclabile la marginea localităţii.

 

Buteliile şi recipientele de materiale combustibile depozitate aici au produs zeci de explozii.

 

De teamă, zona a fost izolată şi peste 200 de persoane au fost evacuate. Autorităţile au anunţat localnicii prin sistemul RO-ALERT să nu deschidă geamurile din cauza fumului degajat.

 

Flăcările au izbucnit în jurul orei 18.00. Fumul gros a acoperit în scurt timp cerul, fiind vizibil chiar şi din localităţile învecinatate. Exploziile buteliilor, care se auzeau din hală au crescut starea de panică a oamenilor.

 

Martor: „Credem că se aude de la nişte vopseluri de la... cu ce mai taie ei acolo, cu tuburi de oxigen s-ar putea să bubuie, sigur.”

 

Martor: „Am văzut fumul şi din ce mai rău şi ne-a scos afară.”

 

Martor: „Normal, dar eu am probleme şi cu inima.”

 

Zona a fost izolată pe o rază de un kilometru şi aproximativ 200 de persoane care locuiau în apropiere au fost evacuate, până după lăsarea întunericului, când s-au putut întoarce la casele lor. Şi alimentarea cu gaze şi curent electric a fost oprită.

 

Locuitorii din Buzău au primit şi un mesaj prin sistemul RO-ALERT să nu iasă din case, să închidă geamurile şi să evite zona.

 

Autorităţile din Buzău au cerut sprijinul pompierilor din trei judeţe vecine. În total 20 de autospeciale cu echipaje de militari au fost mobilizate să stingă incendiul. Un pompier de la o unitate de voluntari a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum. Din fericire, nu au existat şi alte victime.

 

Vasile Prahoveanu, ISU Buzău: „În procesul tehnologic de tăiere a fierului dânşii folosesc nişte butelii. Aceste butelii au fost prinse pe frontul de lucru.”

 

Reporter: „Ce suprafaţă are?”

Reprezentant ISU: „Vorbim de o suprafaţă de aproximativ 3000 mp.”

 

Pompierii au luptat cu flăcările câteva ore bune. Oamenii legii urmează să cerceterze din ce cauză a izbucnit incendiul şi dacă societatea deţine toate autorizaţiile necesare activităţii de reciclare a deşeurilor.

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro