Operaţiunile de salvare a persoanelor prinse sub dărâmături sau rănite, în cadrul exerciţiului de simulare a unui cutremur cu magnitudinea de 7,5, continuă în mai multe zone din Bucureşti. De asemenea, se construiesc trei tabere pentru sinistraţi pe stadioanele din Afumaţi, Voluntari şi pe Arena Naţională, având în vedere că se estimează că 30.000 de persoane au rămas fără adăpost. Peste 160 de medici şi asistenţi medicali militari din Israel au ajuns în România şi vor instala cel mai avansat spital mobil. Peste două mii de persoane au murit şi 130.000 au fost afectate. Raed Arafat anunţă că nu s-au înregistrat reacţii întârziate, dar au fost descoperite aspecte legislative care trebuie corectate. O replică de 5,8 grade a cutremurului iniţial simulat în cadrul exerciţiului Seism 2018 s-a produs, duminică, echipele pornind în teren pentru a evalua situaţia. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au transmis cţteva lucruri care trebuie respectate în cazul unui cutremur real. Comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides, a ajuns, duminică, la Bucureşti şi va inspecta spitalul mobil al echipei de intervenţie italiene şi alte locuri unde se desfăşoară aplicaţiile din cadrul exerciţiului Seism 2018, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vizitat, duminică, spitalul de campanie de tip ROL 2 extins instalat, în cadrul exerciţiului Seism 2018, la poligonul Centrului 70 Geniu Aviaţie din comuna Pantelimon. "Spitalul este gata pentru începerea activităţii, pentru a putea prelua răniţi ce vor fi dirijaţi către noi", a anunţat el.

"Este un element de sprijin foarte consistent pentru tot ce poate să însemne o astfel de catastrofă, suntem pregătiţi în detaliu pentru a sprijini Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. De altminteri, de la momentul declanşării seismului, noi am intrat în priză directă, suntem activi cu peste o mie de militari în cadrul acestui exerciţiu, cu două aeronave care deja au intrat, de asemenea, în activitate, vă reamintesc că în noaptea trecută am făcut primele zboruri către Cluj pentru a putea transporta răniţii. Spitalul este gata pentru începerea activităţii, pentru a putea prelua răniţi ce vor fi dirijaţi către noi. Este o activitate pe care, repet, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să o ducă până la bun sfârşit, suntem antrenaţi şi pentru genul acesta de activităţi, pentru sprijinul la dezastre. Desigur, dorim să arătăm la finalul exerciţiului că în ceea ce priveşte Ministerul Apărării Naţionale ne putem face oricând datoria", a spus ministrul Mihai Fifor.

El a făcut aceste declaraţii, duminică, la poligonul Centrului 70 Geniu Aviaţie din comuna Pantelimon, unde a fost instalat spitalul de campanie al MApN Modulul ROL 2 extins, ca parte a exerciţiului Seism 2018.

Comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides, a ajuns, duminică, la Bucureşti şi va inspecta spitalul mobil al echipei de intervenţie italiene şi alte locuri unde se desfăşoară aplicaţiile din cadrul exerciţiului Seism 2018, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit MAI, comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides, a ajuns la Bucureşti.

Oficialul a fost preluat de secretarul de stat Raed Arafat şi va inspecta spitalul mobil al echipei de intervenţie italiene instalat la Institutul Ana Aslan. Ulterior, vor fi vizitate şi alte locuri unde sunt în desfăşurare aplicaţiile din cadrul exerciţiului Seism 2018.