Membrii opozitiei au depus un proitect de lege care vizeaza toti copiii din Romania! Acest proiect este gandit in asa fel incat sa aduca modificari serioase la sistemul de alocatii, iar copii vor avea mai multe beneficii.

Principalul subiect este marirea pensiilor, dar nimeni nu s-a gandit sa faca ceva bine pentru cei mici. Astfel, opozitia vine cu un proiect de lege in sprijinul acestora, pentru a mari suma lunara pe care o primesc. Potrivit acestei propuneri legislative, suma pe care un copil o primeste de la 1 ianuarie 2019 cu varsta de pana in doi ani sa fie de 300 de lei pe luna, iar cei care au varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, sa primeasca 150 de lei pe luna.

Guvernul anunta aceasta marire inca de la inceputul anului 2017, dar pana acum nu exista nici macar un proiect in acest sens, astfel ca opozitia a luat atitudine. In prezent, alocatia pentru copii sub doi ani este de 200 de lei. iar pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani de 84 de lei. Cuantumul alocatiei nu se stabileste intamplator, ci in raport cu indicele social de referinta, care este de 500 de lei in momemtul de fata.

“Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei. Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil.”