Record la un liceu din Vaslui. Aproape toţi elevii din două clase au fost admişi la mai multe facultăţi de medicină din ţară cu medii peste 9. Aceştia visează să ajungă medici renumiţi, iar pasiunea nu a apărut întâmplător. Au avut parte de un dascăl care le-a transmis dragostea pentru medicină.

Profesoara de chimie a Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui a îndrumat cu multă răbdare şi pasiune, generaţii la rând de medici. Peste 400 de tineri care astăzi salvează vieţi în întreaga lume au trecut pe la orele ei.

Pot spune că am avut norocul să fiu pacienta unor foşti elevi şi am fost tratată foarte bine”, afirmă Elena Gosav, profesoară de chimie Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

De 24 de ani formează medici. Anul acesta a avut însă parte de o mare surpriză. 31 de elevi din două clase au fost admişi la facultăţi de profil din ţară.

Am aici o fostă elevă cu care am ţinut legătura până la 9 seara, când nu se mai afişau rezultatele şi trăiam tensiunea la Iaşi. Aşteptam. După aia, am împărtăşit cu ei bucurii până pe la 12 noaptea, pe net, felicitări şi bucurii. Da, v-am spus, am jucat cu ei în teren”, mărturiseşte Elena Gosav - profesor de chimie Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Tinerii se uită cu admiraţie la dascălul care le-a insuflat pasiunea pentru domeniul medical. La rândul lor, au un vis mare: acela de a salva vieţi. Este şi cazul lui David. Sălile de operaţie nu îi sunt străine. Încă de mic, a intrat alături de tatăl său, de meserie chirurg, la cele mai dificile operaţii.Tânărul a obţinut nota maximă la admitere la Facultatea de Medicină din Iaşi.

Am avut şi şansa să fiu mâna a 2-a la operaţie”, spune David Chiriţa - admis UMF Iaşi.

Viitorii medici au alocat mult timp învăţatului, dar au credinţa că merită efortul. O cunoaşte cel mai bine un olimpic naţional la chimie.

Până să intru la liceu, nu pot să spun că am iubit chimia, dar din clasa a IX-a... Deci o iubesc efectiv”, afirmă Adelina Munteanu - admisă UMF Cluj.

De aceeaşi părere este şi Irina. Proaspăta studentă a Facultăţii de Medicină din Iaşi ne-a povestit că prin muncă, nimic nu este imposibil.

Mie nu mi s-a părut foarte grea, din simplul fapt că am învăţat, dar au fost câteva probleme care mi-au dat bătăi de cap, dar am încercat să le rezolv”, spune Irina Dumitrescu - admisă UMF Iaşi.

An de an, elevii de la Liceul Mihai Kogălniceanu din Vaslui se remarcă prin rezultatele excepţionale obţinute la admiterea la medicină, dar şi la concursuri şi olimpiade.