Ministerul Afacerilor Interne anunţă că a finalizat calendarul de admitere în instituţiile de formare profesională ale MAI şi ale altor instituţii care pregătesc personal pentru minister, fiind disponibile peste 2.000 de locuri. Candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic şi să aibă vârsta de minim 18 ani. Printre calităţile necesare sunt capacitate de comunicare, rezistenţa la efort, conduită şi comportament moral, spirit de echipă, spirit de dreptate, rezistenţa la stres, cunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, simţ civic, încredere în forţele proprii.
Astfel, Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiţeri ai MAI. Dintre acestea, 640 sunt fără taxă şi 210 cu taxă.
Candidaţii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistică.
Totodată, şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenţi de poliţie, agenţi de poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.
MAI beneficiază şi de 123 de locuri la instituţiile de învăţământ ale altor structuri din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.
Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de către inspectoratelor generale care au locuri aprobate la aceste instituţii - Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reşedinţă.
Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun până la data de 26 mai, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 21 iulie.
Următoarea etapă, respectiv înscrierea la instituţiile de învăţământ ale candidaţilor MAI, care au fost declaraţi apt psihologic şi medical şi îndeplinesc şi celelalte condiţii de participare la concurs, se realizează la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ şi afişat pe site-ul propriu, în secţiunea privind admiterea.
Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.
Pentru a se putea înscrie la examenele de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere, respectiv să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi 23 de ani împliniţi în cursul anului 2017 pentru candidaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.
Printre calităţile necesare viitorilor candidaţi se numără capacitate de comunicare, rezistenţa la efort, conduită şi comportament moral, dorinţa de promovare a valorilor sociale şi morale, spirit de echipă, implicare în asigurarea respectării regulilor şi legii, corectitudine în îndeplinirea sarcinilor, spirit de dreptate, rezistenţa la stres, interes privind rezolvarea unor probleme ale comunităţii, deschidere faţă de problematica şi principiile integrării europene, cunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, simţ civic, încredere în forţele proprii, precizează MAI.
Peste 2.000 de locuri la admiterea în şcolile Ministerului Afacerilor Interne
27 martie 2017
(283 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
TARE! Baschetbalistelor de la naţională li s-a interzis să stea în picioare lângă Emil Boc
(20 februarie 2016)
324 vizualizări
Ce riscă operatoarea de la 112 care a umilit o femeie bătută de un şofer de autobuz
(4 septembrie 2019)
156 vizualizări
320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, in Romania
(18 iunie 2020)
114 vizualizări
De ce este Ziua Copilului la 1 iunie
(1 iunie 2023)
706 vizualizări
Un transilvănean în Parlamentul Germaniei!
(22 februarie 2014)
60 vizualizări
Trei noi cazuri de gripă aviară la păsări domestice, confirmate în România
(3 martie 2017)
388 vizualizări
Tara arde si baba…….. Sex dezlănţuit în secţia ATI, de la Târgu-Jiu intre un un medic şi o asistentă !
(20 noiembrie 2020)
10415 vizualizări
Cod portocaliu de inundaţii in Prahova
(4 iunie 2019)
58 vizualizări
Primul şi cel mai mare clopot de la Catedrala Mântuirii Neamului, care are 25 de tone, a fost turnat la Innsbruck, în Austria
(14 noiembrie 2016)
356 vizualizări
Şofer bihorean, amendat după ce a fost prins de radar 30 km/h în localitate. De ce a fost sancţionat
(22 iunie 2021)
62 vizualizări
Noile reguli pentru începutul şcolii pe 13 septembrie, din ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, proiect: Cum se intră în cele două scenarii, ce elevi pot sta acasă şi ce se întâmplă când se infectează un profesor sau copiii
(1 septembrie 2021)
147 vizualizări
Centralele termice de apartament şi aragazele, în curând pe post de mobilier. Vestea incredibilă din Europa ne va afecta şi pe noi?!
(4 octombrie 2021)
31 vizualizări
Cîmpeanu: Miercuri vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare/ Vor merge la cursuri şi elevii de gimnaziu şi liceu din localităţile cu rata de infectare sub 1 la mie
(4 mai 2021)
154 vizualizări
A început şcoala! Ce îi aşteaptă pe elevi în semestrul al doilea
(10 februarie 2014)
317 vizualizări
Primul român care a intrat în faliment personal. Cum a fost ajutat de autorităţi
(21 iunie 2018)
874 vizualizări
Legea salarizării primeşte raport de la comisia de muncă şi intră în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor
(6 iunie 2017)
343 vizualizări
ANRE intervine în disputa privind taxa la poluare pe centrala de apartament
(6 decembrie 2018)
50 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Descoperă anotimpul cu magie şi răsfăţ la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 4 noiembrie 2024
-
Timiş: Primarul comunei Tomnatic, un avocat şi alte 5 persoane, reţinuţi de procurorii Parchetului European pentru fraude cu fonduri europene
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump sau Kamala Harris?
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump a câstigat cel de al doilea mandat de presedinte al SUA
Publicat la data de 6 noiembrie 2024