Şcoala ar trebui să înceapă mai târziu. Mult mai târziu decât acum, arată un studiu al specialiştilor neurologi din Marea Britanie. Pentru că se trezesc prea devreme pentru a merge la cursuri, copiii sunt obosiţi şi predispuşi la boli şi dependenţă de substanţe periculoase.

Pentru copii e greu să se trezească devreme, mai ales după vacanţa lungă de vară. Primele zile de şcoală sunt întotdeauna chinuitoare.

Organismul suferă atunci când se trezeşte prea devreme, confirmă un studiu recent al Universităţii din Oxford. Acesta recomandă ca şcoala să înceapă la 8 şi jumătate, sau chiar puţin mai târziu pentru copiii din clasele primare. Pentru elevii de liceu, cursurile nu ar trebui să înceapă înainte de ora 10, iar pentru studenţi la ora 11.

Pentru că se trezesc devreme pentru şcoală, copiii pierd 10 ore de somn pe săptămână şi se simt mai obosiţi decât un medic după o gardă de 24 de ore în spital

În plus, lipsa de somn modifică modul în care se comportă genele, au descoperit cercetătorii. Aceştia susţin că astfel, se ajunge la epuizare, anxietate, obezitate şi hipertensiune. Cei mai afectaţi de lipsa de odihnă sunt tinerii între 14 şi 24 de ani.